5 Manieren Om Uit Je Witchy Sleur Te Komen

Zoals met alles in het leven komt je witchyness soms een beetje in een sleur. Je hebt geen inspiratie, het normale dagelijkse muggle leven slokt je op of je doet wel je witchy-ding maar het is meer gewoonte dan dat het echt iets voor je doet.

 

What is a witch to do?


Allereerst is het belangrijk dat je beseft dat je niet faalt als heks. Je bent niet minder heks omdat je even niet zo magisch bent. Het overkomt iedereen wel eens! 

Ben je er klaar voor om je witchy sleur te doorbreken en je weer de kick-ass heks te voelen die bent? Ik deel hieronder mijn favoriete manieren om de magie weer te laten stromen!

 

1. LEES EEN FIJN WITCHY BOEK

Als je zelf geen inspiratie kan vinden zijn er gelukkig altijd nog boeken! Kies een inspirerend boek zoals Big Magic of Light is the New Black, een boek wat diep op één onderwerp in gaat zoals WTF Is Tarot?! of The Earth Path of voor als je écht op en top witchy vibes wil check dan WITCH van Lisa Lister. Ga voor een oude favoriet of juist voor een heel nieuw boek. It’s up to you!

Kies een boek en lees elke dag bijvoorbeeld een hoofdstuk. Zo gun je jezelf de kans om langzaam weer erin te komen en elke dag wat kruimels van inspiratie te vinden. 

 

2. EEN SNUFJE MAGIE IN JE DAGELIJKSE ROUTINE

Soms hebben we gewoon echt even geen inspiratie óf motivatie om rituelen te doen of ander magisch werk. Dat is he-le-maal oké! Probeer in dat geval wat magie aan je dagelijkse routine toe te voegen. 

Roer bijvoorbeeld je kop koffie of thee ’s ochtends met de klok mee terwijl je de dingen fluistert die je graag aan wil trekken (of roer tegen de klok in voor loslaten), focus op wat je wil laten groeien terwijl je de planten water geeft of doe terwijl je onder de douche staat meteen een energetische reiniging. 

Kies hier echt voor dingen die geen extra tijd kosten, maar die je juist op kan nemen in je dagelijkse routine. Zo houd je de drempel laag en kan je toch een magische dag hebben! 

 

3. WITCHY BFFS    

Plan een koffiedate met een witchy vriend(in)! Je kan zoveel inspiratie vinden in gewoon fijne gesprekken met andere heksen en als je het combineert met een bezoekje aan een fijne spirituele winkel kom je vast vol ideeën thuis. 

Heb je eigenlijk helemaal geen heksenvrienden? Dan wordt het tijd die te vinden! I know, makkelijker gezegd dan gedaan… Als je geen real life witchy vrienden hebt kan je misschien wel een spiritual running buddy vinden in een toffe heksengroep op Facebook (bijvoorbeeld de Alchemy Tribe, winkwink)

 

4. GO SMALL!

Als je echt gewoon de motivatie niet kan vinden en niets klinkt goed, ga dan voor het kleinste wat je kan bedenken. Zet tijdens het afwassen muziek met witchy vibes op, steek een kaarsje aan met een kleine intentie in plaats van alleen voor de gezelligheid, doe een edelsteen in je zak of je kussenhoes, sprinkel wat salie in het sopje waarmee je de ramen lapt of doe een paar druppels lavendelolie in je bad voor wat extra ontspanning. 

Je zal dat die kleine dingen vanzelf ervoor zorgen dat je zin krijgt om nog wat meer magie aan je dag toe te voegen en voordat je het weet ben je weer helemaal terug in je heksenflow! 

 

5. PICK + CHOOSE

Kies één ding om je in te verdiepen. Soms is het grootste obstakel in hekserij dat er ZOVEEL is om te leren, dat je gewoon niet weet waar te beginnen. Of je hebt zoveel dingen waar je in geïnteresseerd bent dat je uiteindelijk van alles een beetje leert, maar nooit genoeg om echt iets mee te doen.

Een van mijn favoriete manieren om uit mijn witchy sleur te komen is door één onderwerp te kiezen en daar zoveel mogelijk over te leren. Tarot, kruidenleer, runen, astrologie of heilige geometrie, er zijn zoveel prachtige dingen om je in te verdiepen! Ga voor iets wat je echt interessant vindt, wat je nieuwsgierig maakt.

***

Voor meer inspiratie kan je ook altijd kijken of mijn podcast Seasons of Witchcraft iets voor jou is. Zie de podcast als een gesprek aan mijn keukentafel, een witchy vriendin die haar inzichten met je deelt + je hopelijk laat zien dat je niet alleen bent. Klik hier om de podcast te beluisteren.


Older Post Newer Post