Een spirituele routine - deel 1

Ik denk dat een spiritueel leven begint met het creëren van een spirituele routine. Binnen de spiritualiteit vertrouwen we op - en werken we met - onze intuïtie, maar wanneer we denken dat dit betekent dat we niets mogen vastleggen en geen vaste patronen mogen hebben doen we onszelf tekort. Wij mensen doen het goed bij routine, bij regelmaat.

Een spirituele routine maken voor jezelf betekent dat je elke dag weer op komt dagen voor jouw spiritualiteit, voor jouw magie. Zoals alles in het leven is ook dit namelijk een uitwisseling. Je moet er iets instoppen om er iets uit te kunnen halen, geven om te kunnen ontvangen. Maar hoe doe je dat dan, zo'n spirituele routine creëren? Met een combinatie van toewijding, discipline én intuïtie. Ik kan jou niet vertellen hoe jouw ideale routine eruit ziet, maar ik kan wel hopen je te inspireren met mijn routine. Daarom zal ik steeds een deel hiervan met je delen. Van mijn ochtendroutine tot mijn maandroutine (hello, moon magic!)

Mijn ochtendroutine

Bij voorkeur zet ik geen wekker en word ik wakker wanneer ik wakker wordt, maar dit is natuurlijk lang niet altijd een optie (ik heb ook gewoon nog een werkgever die mij op tijd op de werkvloer verwacht). Wanneer ik wel die wekker moet zetten zorg ik dat ik 's ochtends genoeg tijd heb om rustig mijn dag te beginnen. Na jarenlang een trouwe snoozer te zijn geweest (mijn eerste wekker ging een uur voordat ik op moest staan!) heb ik dan toch eindelijk geleerd dat je jezelf hier echt niet mee helpt. Dus wanneer de wekker gaat sta ik op.

Één ding waar iedereen bij gebaat is, is de dag beginnen met een moment voor jezelf. Een kop thee of koffie en even zitten. Niet direct in actie komen, niet direct voor anderen zorgen. Even zitten en naar buiten staren, mijmeren of in een journal schrijven. Zo zeg je tegen de dag die komt en het hele universum dat jij voor jezelf kiest. Je zet direct jouw intentie voor de rest van de dag neer. Zo begin ik mijn dag. Een kop koffie (Oh, wat zou ik graag hier zeggen dat ik kruidenthee drink. Maar nee, koffie all the way) en gewoon even lekker naar buiten kijken.

Vervolgens doe ik meestal een klein beetje werk. Ik word vaak wakker met wat ideeën of een to-do lijstje en ik vind het fijn als ik daarvan alvast iets kan wegstrepen. Eventjes de mail en social media van De Alchemista checken, al is het maar een paar minuutjes. Dan kan ik dat weer even loslaten voor de rest van mijn ochtendroutine.

Dan rol ik mijn yogamat uit, zoek een fijne yogales uit op YouTube (Bad Yogi video's zijn absoluut favoriet), spray ik de 'Relax' energy mist op mijn yogamat en doe ik minimaal 10 minuten yoga. Als ik alle tijd heb natuurlijk het liefst langer, maar minimaal 10 minuten. Yoga helpt mij ontzettend in mijn lichaam te komen, te aarden en is een manier van liefde en dankbaarheid naar mijn lichaam tonen. Direct aansluitend mediteer ik. Soms blijf ik lekker op mijn yogamat liggen en luister ik een geleide meditatie. Soms ga ik in mijn sacred space zitten en mediteer ik daar en brand ik wat palo santo. Daarbij gebruik ik altijd de 'Meditate' energy mist.

Tot slot trek ik een kaartje uit één van mijn orakeldecks (op dit moment is het Divine Feminine Oracle mijn absolute favoriet), schrijf ik even in mijn journal of ga ik gewoon nog heel eventjes naar zitten en dagdromen. Daarna eet ik natuurlijk een súper gezond ontbijt (of meerdere croissants, het moet natuurlijk wel leuk blijven) en ben ik klaar voor mijn dag!

Dit klinkt misschien alsof dit echt ontzettend veel tijd in beslag neemt, maar dit kan in ongeveer 40 minuten. Ik heb dan ook de luxe vaak die tijd te hebben 's ochtends. Het kan zijn dat jij dit niet hebt en enkel even 5 minuutjes kan nemen voor een kopje thee. Dat is ook prima. Maar doe dat dan, elke ochtend weer. Zo maak jij er een routine van en je zal zien, als je jouw momentje dan een keer overslaat zal je het missen.


Older Post Newer Post