Hoe en waarom tarotkaarten werken

‘Geloof jij nou écht in tarotkaarten enzo?’
‘Ja.’
‘Maar geloof jij dan dat die kaarten weten wat er in de toekomst gaat gebeuren? Of hoe een persoon zich voelt?’
‘Nou… nee.’

Dit gesprek heb ik echt al zo vaak gevoerd. Met mensen die mij persoonlijk kennen en opeens zien dat ik me met tarot bezig houd, mensen die mij zien staan op een markt met mijn kaarten, enzovoorts. En ik snap dat het best verwarrend kan zijn, ook voor mensen die zich wél met spiritualiteit bezig houden, maar niet met tarotkaarten, pendels of andere vormen van divinatie. Waarom kaarten erbij pakken als je niet gelooft dat ze voorspellende gaven hebben? Wat is dan het nut?

Waar het op neer komt is dat ik geloof dat ik (en jij, en werkelijk ieder ander persoon op aarde als je ervoor open staat) die ‘voorspellende’ kracht heb. Ik geloof dat alle antwoorden op alle vragen opgeslagen liggen in ons onderbewustzijn, onze hogere zelf of ergens in het universum. En wij kunnen, door een bepaalde state of mind in te zetten, bij deze antwoorden komen. Kan dit alleen door, bijvoorbeeld, tarotkaarten te gebruiken? Nee. Dus waarom dan toch die kaarten?

Laten we het proberen met een analogie. Jij hebt in een grote pan liters verse thee gemaakt en wil dit overgieten in een fles. Nu kan je ervoor kiezen om die pan gewoon om te keren boven de fles en te hopen op het beste. Waar je dan waarschijnlijk mee eindigt is een aanrecht die overstroomt met thee, een natte grond, verspilde tijd en alles behalve een fles vol thee. Als je nu een trechter in die fles had gezet en daar in had gegoten had je waarschijnlijk een stuk succesvollere ervaring gehad. Thee in fles, schoon aanrecht, blijheid.

Voor mij – en velen met mij – zijn de kaarten, de pendel, de whatever, mijn trechter. Ze geven richting aan de informatie die binnenkomt en vertalen het tot iets wat ik kan begrijpen. Iemand die écht met tarotkaarten werkt en readings doet zal dan dus ook nooit kaarten voor je trekken en de tekst uit het boekje overschrijven. Het is (als het goed is) altijd een eigen interpretatie. Ik heb ooit een reading gedaan voor een tante en nicht en ik trok bij beide precies dezelfde kaarten in precies dezelfde volgorde. Toch was de reading voor beide compleet anders. Ik zag andere dingen in de plaatjes, voelde er andere dingen bij en, in general, had gewoon een heel andere ervaring.

Tuurlijk hebben kaarten en pendels, net zoals alles op deze wereld, hun eigen energie. Ik noem het altijd een persoonlijkheid. Hierdoor voelen we ons op verschillende momenten ook tot andere materialen aangetrokken. Maar degene die het ware divineren doet, werkelijk de boodschappen ontvangt en doorgeeft, dat ben jij.

Newer Post