Wat Is Een Sacred Space?

Een sacred space is een plek waar jij even tot rust kan komen, waar je niet wordt gestoord en waar je kan mediteren, divineren en manifesteren. Je kan dit natuurlijk overal in huis doen. Mediteren in de slaapkamer, kaarten leggen aan tafel en je magische werk op de bank doen. Dus waarom zou je dan een sacred space maken, wat is het nut? Jouw sacred space inrichten en dat de plek maken waar jij op komt dagen voor je spiritualiteit draagt bij aan de routine, het ritueel ervan. Die plek zal geladen zijn met magic juju en plaats nemen in jouw sacred space helpt jou met in de juiste stemming komen. 

Ik vind weinig zo heerlijk als de deur achter me dicht trekken van de zolder (aka mijn girl cave/kantoor/sacred space) en weten dat ik even tijd helemaal voor mezelf heb. Pim laat me ook echt met rust als ik hier zit, hij weet dat ik even aan het heksen ben. En het is oké. Jij mag soms mededelen dat je even niet te bereiken bent en een deur achter je dichtrekken. Jij mag je soms even terugtrekken in je sacred space en tijd in jezelf investeren. 

Voor mij is dit de ruimte waar ik mediteer, mijn maanwerk doe, kaarten leg en in mijn journal schrijf. Ik heb het helemaal naar mijn eigen zin kunnen inrichten en ik besef me absoluut wat een geluk ik daarmee heb. Het is natuurlijk heel logisch als jij niet een hele kamer over hebt om jouw girl/guy cave van te maken, maar dat wil niet zeggen dat je geen sacred space kan hebben. Ons vorige appartement was zo klein dat ik één plank in de boekenkast had geclaimd als mijn altaartje en dan ging ik daarbij zitten. 

Jouw sacred space kan alles zijn: een plank, een tafeltje, een kamer, een tipi in de tuin. Kijk naar wat voor jou mogelijk is en werk daarmee. Je kan zelfs een paar spulletjes kiezen die jouw sacred space vormen en deze steeds tevoorschijn halen voor jouw magische werk. Een kaarsje en een mooie edelsteen bijvoorbeeld. Dan kan je aan iedereen in huis laten weten dat wanneer die op tafel staan jij mega magisch aan het zijn bent en dat ze je even met rust moeten laten. 

Tot slot is jouw sacred space meer dan een ruimte, een locatie. Het is ook tijd. Tijd wat jij vrijmaakt voor jezelf. Tijd wat jij markeert in je agenda. Een mooi ingericht tafeltje is namelijk compleet nutteloos als jij er geen gebruik van maakt. Uiteindelijk is jouw sacred space pas écht sacred als jij erin zit en je werk doet. Je spiritualiteit voedt en eert. Voor jezelf kiest. 

Kijk hier voor mooie tools om jouw sacred space mee in te richten


Older Post Newer Post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published