Ik kan me mijn eerste tarot deck nog zo goed herinneren. Het was een tweedehands Rider Waite deck en alhoewel de kaarten me nog niets zeiden wilde ik niets liever dan de verborgen boodschappen ontcijferen.

Ik probeerde van alles om de betekenissen van de kaarten uit mijn hoofd te leren, maar niets werkte. Ik gaf het regelmatig op en legde de kaarten gefrustreerd achterin de kast, ervan overtuigd dat het me nooit zou lukken.

Maar toch keerde ik ook steeds weer terug. De kaarten bleven naar me roepen, hoe diep weg ik ze ook in de kast stopte.

Alles veranderde toen ik stopte met proberen de kaarten te leren alsof ik me klaar maakte voor een toets en begon met de kaarten te voelen. 

Tarot is een spiegel. De kaarten zijn 78 sleutels die de weg naar binnen ontgrendelen. 

In 78 Keys wil ik je meenemen op het pad door de kaarten, het pad naar diep in onszelf. Ik ga je het verhaal laten zien wat de tarot ons vertelt en hoe we, in welke fase van ons leven we ons dan ook bevinden, ons eigen verhaal erin terug vinden. 

 

We gaan kijken naar hoe de tarot ons kan helpen onze intuïtie te openen en hoe het dat wat we niet zien aan het licht brengt. Hoe we bezieling en bezinning vinden in de rijke archetype, symboliek en magie van de kaarten. We gaan een diepe en blijvende connectie met de kaarten maken, zodat we alles uit de tarot kunnen halen wat het ons maar te bieden heeft.

 

Aan het einde van 78 Keys weet je hoe jij het gesprek aan kan gaan met de kaarten en heb je alles verzameld wat je maar nodig hebt om te zien wat de kaarten aan je willen spiegelen - of je nu de Empress of de Two Of Swords trekt.

 

Een sneak peek van wat we gaan bespreken:

◆ De Grote Arcana - We gaan ontdekken wie de archetype op deze kaarten werkelijk zijn en ze op een persoonlijk niveau leren kennen en herkennen in onszelf. We duiken diep in het pad wat de Grote Arcana bewandelt en hoe we ons eigen pad hierin gespiegeld zien.

◆ De Kleine Arcana - De vier suits zitten vol nuances, energieën, emoties, en zoveel meer, van het alledaagse leven. We gaan ontdekken hoe we door onder andere  de elementen + numeriek van de kaarten te begrijpen de lessen en inzichten van de Kleine Arcana kunnen ontgrendelen.

◆ Jouw Tarot Story - Een deep dive in hoe de tarot jouw verhaal is, jouw pad.

◆ Reflecteren + Ontdekken - We gaan op veel verschillende manieren reflecteren op de kaarten en hun verschillende lagen ontdekken. Journalling, het gesprek openen tussen jou en de kaarten, rituelen, en zoveel meer.

◆ Tarot Journal - De boekjes die bij verschillende decks komen kunnen heel leuk en informatief zijn, maar wat echt telt is jouw connectie en relatie met het tarot systeem. Daarom maken we onze eigen Tarot Journal waarmee we echt gaan ontdekken wat voor spiegels de kaarten zijn voor jou.

…En nog zoveel meer. Er zitten zoveel nuggets van inzichten, informatie en wijsheid in deze cursus die allemaal zullen bijdragen aan het creëren van een blijvende relatie met de tarot.

 

Voor wie is 78 Keys?

Als je hebt geprobeerd de betekenissen van de kaarten uit je hoofd te leren maar het lukte gewoon niet, als je jouw relatie met de tarot wil laten groeien, als je meer verdieping uit de kaarten wil halen en, uiteindelijk, tarot wil kunnen gebruiken zonder steeds het boekje erbij te moeten pakken - dan is 78 Keys voor jou.

We gaan kaart voor kaart door het deck, maar niet met simpele keywords en interpretaties voor jou om uit je hoofd te leren. Dit wordt zoveel beter dan dat. We gaan echt ontdekken wat de kaarten voor ons betekenen en welke verhalen ze ons te vertellen hebben.

De praktische info:

◆ 78 Keys is een online cursus van 12 weken. Zo kunnen we echt de tijd nemen om tijd met de kaarten door te brengen. Dit is dus niet een cursus waarbij ik je overlaad met materiaal, maar een rustige en mindful wandeling door de tarot.
◆ Precies om het tempo van de cursus rustig en toegankelijk te houden krijg je van mij elke week 3 mails met daarin worksheets met informatie en activiteiten om met de kaarten aan de slag te gaan, in plaats van één grote mail aan het begin van de week.
◆ Aan het einde van de cursus vormen die worksheets een heerlijk dik en uitgebreid ebook waar je steeds weer naar terug kan keren. Om het extra makkelijk voor je te maken stuur ik het je aan het einde als één ebook op.
◆ Ook krijg je door de cursus heen af en toe een video van mij waarin we wat dieper op sommige onderwerpen ingaan, want soms is het gewoon lekker om te zitten en luisteren.
◆ Tot slot hebben we ook een online community - in de vorm van een Facebookgroep. Hier kan je jouw vragen stellen, inzichten delen en kunnen we samen een nog dieper begrip van de tarot ontwikkelen.
◆ De cursus duurt 12 weken, maar dat wil niet zeggen dat je in 12 weken door al het materiaal moet werken. Al het materiaal van de cursus blijft gewoon voor je beschikbaar om naar terug te keren wanneer je maar wil. Het ritme en tempo wat ik aanhoud tijdens de cursus is maar een suggestie - het is uiteindelijk jouw wandeling. 

Walk with me

Ga jij met me mee op deze reis door de tarot? We starten op 25 mei 2020 en je kan je tot die tijd aanmelden. Jouw investering voor deze 12-weekse magische wandeling (ik hoop dat je stevige schoenen hebt) is €147

 

 

Wat heb je nodig?

◆ Een computer, tablet of telefoon om het materiaal op te lezen en de video's op te bekijken.
Minimaal één tarotdeck wat je beter wil leren kennen. Je wil een Rider Waite Smith deck of een RWS clone hebben (een deck die het systeem van de Rider Waite aanhoudt, maar met een eigen interpretatie van de kunst). Als je twijfelt of het deck wat jij in gedachten hebt hieronder valt, stuur me dan vooral een berichtje.
Een journal. Hierover ontvang je in de aanloop naar de cursus meer informatie over van mij.