Beautiful scents

Oh, de magie van geur! Ik houd zo van heerlijke geuren, de effecten die ze op ons hebben én van de magische werking van planten. Dit alles komt samen in de producten die ik met zoveel liefde maak.

Bij De Alchemista vind je heerlijke geuren. Alle Herbal Incenses (losse wierook), Energy Mists en Oil Elixirs zijn zelf samengestelde combinaties met ieder een eigen werking of intentie. Elk kruid, bloem, hars, houtsoort en olie in de mixen draagt bij aan de werking van deze wierook. Ik kies dus de ingrediënten op basis van hun échte werking, niet om hoe leuk ze op het etiketje staan. Een mooi voorbeeld hiervan is de Inner Fire. Deze wierook is, onder andere, echt een geur voor een sexy en romantisch avondje. Wat je dan waarschijnlijk zou verwachten is rozengeur, maar het zijn juist geuren zoals dille en citroenmelisse die ons echt een tijger tussen de lakens maken. De werking en de intentie van kruiden en oliën staan voorop bij De Alchemista, zodat elk flesje gewoon pure magie is!

Spiritual tools

Ook vind je bij De Alchemista de mooiste spiritual tools. Van mala's om mee te mediteren tot pendels om mee te divineren. De tools in de webwinkel zijn dingen die ik zelf allemaal ook écht gebruik. Ik weet dus hoe magisch ze zijn! De spiritual tools kies ik met veel zorg en liefde uit en is dus een wisselend assortiment. Kom dus regelmatig eens kijken of er iets moois voor je tussenzit.

No guilt

De wieroken, mists en oliën van De Alchemista kan je zonder schuldgevoel aanschaffen en gebruiken. Ik zet namelijk altijd alles op alles om zo milieubewust mogelijk te werken. Zo zijn bijvoorbeeld alle kruiden lokaal gegroeid, ze komen allemaal uit Nederland, België, en -degene die ze echt niet hier kunnen groeien- Frankrijk. Deze kruiden zijn biologisch geteelt, ecologisch verwerkt en 100% traceerbaar.
Verder wordt er in alle aspecten van de productie van de wieroken, mists en oils rekening gehouden met het milieu. Zo mix en verpak ik bijvoorbeeld alles met de hand. In de verpakkingen richt ik me zoveel mogelijk op herbruikbaar en zo min mogelijk plastic. 
Omdat ik met breekbare producten werk komt er natuurlijk wel wat verpakking bij kijken, maar we gaan zoveel mogelijk voor biologisch afbreekbare materialen. Zo zijn de 'chips' in je doosje bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar, ze zijn namelijk gemaakt van zetmeel. Als je plastic verpakkingsmateriaal in je pakketje tegenkomt is dit hergebruikt. Ik heb nog nooit plastic verpakkingsmateriaal aangeschaft en ben dat ook niet van plan!
In elke stap van het proces zie je mijn liefde voor onze planeet terug, en dat geeft je een extra goed gevoel wanneer je je pakketje uitpakt. En het extra mooie is dat dit op geen enkele manier afdoet aan de kwaliteit van het product, het zorgt juist voor die geweldige kwaliteit.

Let's connect

Persoonlijke aandacht is een belangrijk speerpunt voor De Alchemista. Ik hoor heel graag welke geur jij mist, maak met alle liefde een wierook, energy mist of oil elixir die precies aansluit bij jouw behoeftes, en ik vind het ook fijn als we gewoon met elkaar kunnen praten. Stuur me dus gerust een berichtje als ik iets voor je kan betekenen of kom meepraten via jouw favoriete social media kanaal.

De Alchemista is meer dan alleen wierook. Spiritualiteit, hardcore sassy feminism, memes van puppy's, wellness & mindfulness, en ga zo maar door. We kunnen het over alles hebben!