Willow + Witchery

We beschrijven hekserij graag als een pad. Een pad dat elke heks voor zichzelf creëert en bewandelt. Maar als wij een beetje op elkaar lijken, en aangezien je nu hier bent is die kans groot, voelt het vaker alsof je midden in een oerwoud staat met nergens een pad te bekennen.

Nu we een overvloed aan informatie tot onze beschikking hebben zou het makkelijker dan ooit moeten zijn om onze grond in hekserij te vinden, maar zoveel opties brengen ons vaak juist tot stilstand. Want waar, in the name of the Goddess, moeten we beginnen? 

Je weet niet precies wat, maar je voelt dat er iets mist. Je wil wel met de seizoenen leven, de jaarfeesten vieren en rituelen uitvoeren - maar je weet niet precies hoe. Weer simpelweg een kaars aansteken voelt ook niet zo magisch meer als eerst. Je voelt je gestagneerd en hebt geen inspiratie meer. 

Eigenlijk zou je gewoon willen dat iemand een hand uitsteekt en zegt: ‘Kom maar hier, dan doen we het samen’. Nou…

 

Kom maar hier, dan doen we het samen. 

 

Ik weet hoe je je voelt, omdat ik me zelf zo vaak zo heb gevoeld. Hekserij kon geen wortels groeien in mijn dagelijks leven, omdat ik er nooit een ritme in kon vinden. Het constante op zoek moeten naar nieuwe inspiratie was na een tijdje geen leuk project meer, maar nog een obstakel om te overkomen. Het in mijn eentje uitvoeren van rituelen was toch niet hetzelfde als wanneer ik het samen met anderen kon delen. 

 

Daarom heb ik iets gemaakt. Voor ons. Willow + Witchery.

 

Met Willow + Witchery maken we samen van hekserij, van seasonal living, en van magisch werk, ons nieuwe normaal. Het is geen cursus waarbij je in korte tijd diep een onderwerp induikt of een plek waarbij ik je de regels van moderne hekserij ga leren. Het is een plek waar we ruimte maken voor elkaar om te ontdekken en om te delen. Het is een plek waar ik je guiding lights aanreik in de vorm van, onder andere, seizoensrituelen. Rituelen die we echt samen uitvoeren, zonder dat we ons huis hoeven te verlaten. 

 

Ik zie Willow + Witchery als een keukentafel, met altijd een grote pot thee én koffie, waar je aan kan schuiven wanneer je maar wil. Een heel lange keukentafel waar we over belangrijkere dingen praten dan het weer en waar iedereen zijn eigen inzichten mag hebben. Waar we soms onze tarotkaarten erbij pakken, soms potions brouwen en soms gewoon kunnen kletsen. Een heel lange keukentafel, waar iedereen welkom is.

 

Het maakt dus niet uit of jij al drie gouden sterren hebt in hekserij of net bent begonnen met de eerste stappen op het pad. Het maakt niet uit of jij een uur lang kan mediteren of dat je je niet kan voorstellen dat je het drie minuten vol zou houden. Het maakt niet uit waar je bent op je pad, je bent hier zó welkom.

 

Wat is Willow + Witchery?

Willow + Witchery is een open ended community, programma, online cirkel. Dat houdt in dat het niet iets is met een begin en een einde, maar een doorlopende draad die je zal helpen magie en hekserij door je leven te weven. Door middel van maandelijkse rituelen, geleide meditaties en een plek waar je veilig kan delen + ontdekken gaan we ervoor zorgen dat we nu écht hekserij een plek in ons leven geven en verdieping vinden. Samen, met rituelen + zoveel meer, gaan we de seizoenen eren. Zowel de seizoenen van Moeder Aarde als de seizoenen in onszelf. Jouw investering hiervoor is €8,50 per maand. Je zit nergens aan vast, je kan elke maand opzeggen. 

Dit krijg je sowieso elke maand:

◇ Jaarfeest rituelen - in maanden waarin een jaarfeest valt (Beltane, Samhain, Yule, etc.) doen we voor dat feest een ritueel.
◇ Meer magische rituelen of workshops - in de maanden zonder jaarfeest doen we een ander ritueel of een workshop rondom seizoenshekserij.
◇ Écht samen - rituelen en workshops zullen bijna altijd via live stream + live chat zijn (die natuurlijk ook later terug te kijken zijn) zodat we écht samen het ritueel kunnen doen en jullie kunnen meepraten + vragen kunnen stellen. Bij hoge uitzondering zal ik een ritueel vooraf opnemen (bijvoorbeeld tijdens een vakantie).
◇ Verdieping - ruim voordat we samen zo'n ritueel doen krijg informatie om je voor te bereiden voor de echt juicy magic + kan je een beroep doen op de community.
 RustpuntjesEen geleide visualisatie/meditatie. Soms zal dit een 'unieke' meditatie zijn, soms degene die we tijdens een ritueel doen (want er zit zoveel kracht in herhaling) maar altijd speciaal ingesproken met een fijn muziekje.

 

Onze digitale (maar daarom zeker niet minder magische) keukentafel + altaar staan op Patreon. Klik hieronder om nog meer informatie te lezen over Willow + Witchery, een welkomvideo te bekijken en je aan te melden:

Je kan op Patreon met PayPal of credit card betalen. Wil je geen credit card gebruiken is het belangrijk dat je eerst je bankrekening koppelt aan PayPal. Wil je hier hulp bij? Stuur me dan vooral een mailtje op info@alchemista.nl