Blog

Vijf duurzame swaps en een onverwachte gevoel van geaardheid

Vijf duurzame swaps en een onverwachte gevoel van geaardheid

Ik vind het soms moeilijk me geaard te voelen in dit leven. Hoe groot onze focus en aandacht ook is op stabiliteit en rust in dit huis, de wereld voelt vluchtig. Regelmatig scroll ik door social media zonder daadwerkelijk te kijken naar wat er onder mijn duim voorbij vliegt en zodra dat een beetje begint te vervelen kan ik doorschieten naar de volgende app. Er is eindeloze entertainment die om onze aandacht vraagt en, zeker in deze rare tijd van een pandemie, is contact met vrienden meer korte digitale berichten dan gewoon zitten met een kop thee.

Lees meer →


Lammas

Lammas

Veel heksen hebben een jaarfeest die hun favoriet is en veel heksen hebben een jaarfeest waarvan ze elk jaar niet zo goed weten wat ze ermee aanmoeten. Voor velen valt Lammas in de laatste categorie. We voelen met Lammas nog volop de zomer om ons heen, maar zien in de thema’s van dit jaarfeest de herfst al en de manier waarop Lammas zich onderscheidt van de oogstfeesten die haar opvolgen is niet altijd even makkelijk te zien. 

Lees meer →


Litha

Litha

Ondanks dat we op onze huidige kalender 21 juni zien als het begin van de zomer, vieren we met Litha juist het hoogtepunt van de zomer. De zomerzonnewende is de langste dag + de kortste dag van het jaar - de dag met het meeste uren zon. Het voelt voor mij, en vele heksen met mij, dus heel logisch om die dag waarop de zon regeert te zien als het hoogtepunt van de zomer. 

Lees meer →


Donkere Maan: Rituelen + Reflecties

Donkere Maan: Rituelen + Reflecties

De energie van de donkere maan is er één van naar binnen keren, van al je licht even terugtrekken uit de buitenwereld en het naar binnen schijnen. Dit is de fase waarbij we dieper bij onze kern kunnen komen dan ooit en ik vind het daarom dé fase om mezelf de Grote Vragen in het leven te stellen.

Lees meer →