Blog

Lammas

Lammas

Veel heksen hebben een jaarfeest die hun favoriet is en veel heksen hebben een jaarfeest waarvan ze elk jaar niet zo goed weten wat ze ermee aanmoeten. Voor velen valt Lammas in de laatste categorie. We voelen met Lammas nog volop de zomer om ons heen, maar zien in de thema’s van dit jaarfeest de herfst al en de manier waarop Lammas zich onderscheidt van de oogstfeesten die haar opvolgen is niet altijd even makkelijk te zien. 

Lees meer →


Litha

Litha

Ondanks dat we op onze huidige kalender 21 juni zien als het begin van de zomer, vieren we met Litha juist het hoogtepunt van de zomer. De zomerzonnewende is de langste dag + de kortste dag van het jaar - de dag met het meeste uren zon. Het voelt voor mij, en vele heksen met mij, dus heel logisch om die dag waarop de zon regeert te zien als het hoogtepunt van de zomer. 

Lees meer →


Donkere Maan: Rituelen + Reflecties

Donkere Maan: Rituelen + Reflecties

De energie van de donkere maan is er één van naar binnen keren, van al je licht even terugtrekken uit de buitenwereld en het naar binnen schijnen. Dit is de fase waarbij we dieper bij onze kern kunnen komen dan ooit en ik vind het daarom dé fase om mezelf de Grote Vragen in het leven te stellen.

Lees meer →


Beltane

Beltane

We vieren met Beltane dat de lente langzaamaan ruimte maakt voor de zomer. We merken hoe de temperaturen buiten stijgen en zo ook in onszelf. Lucht, het element wat regeert in de lente, vloeit over in het vuur van de zomer en stookt daarbij ons innerlijk vuur...

Lees meer →