Privacy verklaring

PRIVACY VERKLARING DE ALCHEMISTA

 

WIJ NEMEN DE PRIVACY VAN PERSOONSGEGEVENS ZEER SERIEUS EN GAAN ZORGVULDIG MET JE PERSOONLIJKE GEGEVENS OM

Wanneer je gebruik maakt van deze site ga je akkoord met het privacy- en cookiebeleid van De Alchemista. Je gegevens zullen nooit aan derden worden doorverkocht en/of verstrekt. Persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze verstrekt zijn in overeenstemming met de Algemene Vordering Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet


April 2018
de Alchemista – www.alchemista.nl

 

OVER ONS

De Alchemista wordt beheerd door Kimberley Heemskerk

Gegevens:

De Alchemista

Goudsbloemstraat 26

2761GN Zevenhuizen

kvk: 69724237


WELKE GEGEVENS VERZAMELEN WE?
Wanneer je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een (gratis) online workshop en/of training, een contactformulier hebt ingevuld, een aankoop hebt verricht of andere aanvragen doet voor één van onze producten en/of diensten, zal aan jou gevraagd worden je gegevens in te vullen. Wij verwerken alleen de gegevens die je zelf aan ons verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn

  • voor- en achternaam
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • bedrijfsnaam
  • straat en huisnummer
  • postcode en woonplaats
  • IP-adres

MET WELK DOEL GEBRUIKEN WE DE PERSOONSGEGEVENS?

  • Je voor- en achternaam en adres worden gebruikt voor het verzenden van een bestelling.
  • Je voor- en achternaam en e-mailadres wordt gebruikt voor het verzenden van commerciële nieuwsbrieven, mits je hiervoor hebt aangemeld. Ook gebruiken we je voornaam en e-mailadres wanneer je een download hebt aangevraagd zoals een e-book.
  • Je naam, e-mailadres en telefoonnummer die je invult bij het doen van een bestelling kunnen we gebruiken voor het beantwoorden van vragen en/of navraag doen over een bestelling. Het is niet verplicht je telefoonnummer in te vullen, communicatie kan dus ook altijd via e-mail verlopen.
  • Je e-mailadres wordt gebruikt om je een bevestiging en factuur te sturen na het plaatsen van een bestelling. Ook zal de bezorgdienst uit naam van de Alchemista een track&trace code sturen wanneer het pakket wordt verzonden. 
  • Jouw IP-adres wordt opgeslagen wanneer jij een bestelling plaatst om misbruik bij betaling te herkennen.

JOUW GEGEVENS OP ALCHEMISTA.NL

Wanneer je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een (gratis) online workshop en/of training, een contactformulier hebt ingevuld of een aankoop hebt verricht en in de toekomst geen e-mail van ons wilt ontvangen, kun je te allen tijde weer uitschrijven door middel van de link onderaan de e-mail of door contact met ons op te nemen. 

Je e-mailadres wordt meteen uit ons bestand verwijderd en zal niet worden bewaard. 

Je persoonsgegevens worden opgeslagen in ons e-mailsysteem (MailChimp) en op het systeem van Shopify.

Je persoonsgegevens worden opgeslagen in ons e-mailsysteem en dit gaat via de servers van MailChimp. De servers van MailChimp zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. De doorgifte van deze gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework.

Gegevens die je invult tijdens het plaatsen van een order of het versturen van een bericht worden opgeslagen op de servers van onze verwerker Shopify. Persoonsgegevens die je deelt met De Alchemista via de website worden gedeeld met deze partij. Shopify heeft toegang tot je gegevens om ons technische ondersteuning te bieden en zullen nooit je gegevens gebruiken voor een ander doel. Shopify is verplicht gepaste beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Shopify behoudt zich het recht voor om verzamelde gegevens binnen het eigen concern te delen om de dienstverlening verder te verbeteren. Shopify houdt rekening met de geldende wettelijke bewaartermijnen voor (persoons)gegevens. Het EU/US Privacy Shield is van toepassing, je gegevens worden mogelijk in de Verenigde Staten verwerkt.


JOUW RECHTEN

  • Je hebt ten alle tijden recht de toestemming tot het verwerken van je gegevens in te trekken. Je gegevens zullen dan niet langer verwerkt worden.
  • Je hebt ten alle tijden recht je gegevens in te zien, aan te passen, en te verwijderen. 
  • Je hebt het recht een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens wanneer jij het niet eens bent met hoe we jouw gegevens verwerken. 
  • Je hebt recht aan te vragen dat jouw gegevens leesbaar worden overgedragen naar een andere partij.

 

Indien je gebruik wil maken van bovenstaande rechten kun je hiervoor een schriftelijk verzoek doen. Hieronder wordt ook per e-mail verstaan. Je kan je verzoek mailen naar info@alchemista.nl.


MOET JE JOUW GEGEVENS VERSTREKKEN?

Zonder jouw gegevens kunnen wij je geen bestellingen toesturen of toegang geven tot downloads, zoals e-books. We verwerken je gegevens dus alleen om ervoor te zorgen dat jij je producten zo snel en gemakkelijk mogelijk ontvangt. We zullen jouw gegevens nooit aan derden verkopen en/of verstrekken. Je gegevens zullen enkel aan derden ter beschikking worden gesteld als zij betrokken zijn bij het uitvoeren van de bestelling, zoals de postbezorger. 

Wanneer je jouw bestelling betaalt wordt je doorverwezen naar een zogenaamde Payment Processor via een beveiligde verbinding. Je betaalgegevens (creditcardnummer, PayPal login of IDeal gegevens) worden door deze beveiligde verbinding niet doorgegeven aan onze servers en worden dus ook niet opgeslagen. 


DE BEVEILIGING VAN JOUW GEGEVENS

Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat en two factor authentication, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.


COOKIES

Cookies zijn kleine bestandjes die met mijn website worden meegestuurd en door jouw browser worden opgeslagen op het apparaat waarmee je de website bezoekt, bijvoorbeeld je computer of telefoon. Wanneer je de website later weer bezoekt kan de informatie die is opgeslagen in de cookie worden meegestuurd. 

De cookies zorgen ervoor dat de website zo goed mogelijk werkt en dat advertenties worden afgestemd op jouw voorkeuren. 

Shopify maakt gebruik van cookies om technische informatie te verzamelen met betrekking tot je gebruik van de software, er worden geen persoonsgegevens verzameld en/of opgeslagen.

Ook door onze statistiekenpakket, Google Analytics, worden cookies geplaatst. Wij willen graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks onze website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren. Wij willen natuurlijk niet dat je ongewenst gevolgd wordt, echter willen wij jou zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben we goede statistieken nodig. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. We kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier.

Je kan cookies uitschakelen en/of verwijderen via jouw browserinstellingen. Je kan cookies van derden automatisch uitschakelen, in je browserinstellingen aangeven dat je niet getrackt wil worden, en cookies altijd verwijderen uit je browser en blokkeren per domein. 


SOCIAL MEDIA

Ik vind het super leuk als je informatie en producten van mijn website deelt op social media. Daarom staan er ‘share buttons’ voor Facebook en Instagram op deze website. Wanneer jij ervoor kiest informatie van deze site te delen op jouw social media is het belangrijk dat je hun privacy verklaringen raadpleegt. 
 


BEWAARTERMIJN

Je gegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Dit zijn de bewaartermijnen die we aanhouden:

 

  • E-mails en nieuwsbrieven: Jouw gegevens die je opgeeft bij het aanmelden voor nieuwsbrieven worden bewaard zolang jij hiervoor staat ingeschreven. Wanneer jij je afmeldt voor de nieuwsbrief worden jouw gegevens binnen drie maanden uit het systeem verwijderd.  Je ontvangt per direct geen nieuwsbrief meer.
  • Persoonsgegevens voor bestellingen: Jouw gegevens worden niet langer dan 6 maanden na je laatste bestelling bewaard, tenzij je een profiel hebt. Wanneer je een profiel hebt blijven je gegevens in bewaren, tenzij jij aangeeft je profiel op te willen heffen. 
  • De gegevens in mijn boekhoudsysteem worden tenminste 7 jaar bewaard, om aan wettelijke verplichtingen te voldoen. Na het verloop van deze 7 jaar worden jouw gegevens binnen een jaar verwijderd, tenzij er een wettelijke verplichting is om deze langer te bewaren. 

WIJZIGINGEN

De Alchemista behoudt ten alle tijden het recht het privacy beleid te wijzigen. De wijzingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.